цена:

28900 лв.

спести 19% Купи сега
1 2 3 4 5
  Автобусна екскурзия до Истанбул с 2..   Приказна Кападокия с 1 нощувка..
* Всеки има право да закупи неограничен брой ваучери за себе си или за подарък;
 * Ваучерът е валиден за един човека, настанен в стая за двама; 
 * Ваучерът включва: транспорт,
  • 1 нощувки със закуски в хотел 3* в Изник; 
  • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Бурса;
 * Aко сте използвали услугата за заплащане само на капаро, след закупуването на ваучера се задължавате да доплатите останалата сума в офис на Караджъ Турс, в случай че не сте, ваучерът не подлежи на възстановяване; 
 *След закупуването на ваучера се задължавате в срок от 5 дни да се свържете с офиса на Караджъ Турс да сключите договор за организирано пътуване  и да уточните доплащанията към пакета;
 * Ваучерът важи за отпътуване на посочените дати и не подлежи на промяна; За смяна на дата (при възможност) се налага наказателна такса в размер на 30.00 лв. на човек;
 * Самостоятелно пътуващите се настаняват в единична стая срещу доплащане;
 * Водач от фирмата организатор по време на пътуването и престоя;
 * След закупуването на ваучер, той не може да бъде заменян, анулиран, използван повторно или връщан в замяна на паричната му стойност;
 * Снимките илюстрират вида на предлаганата стока/услуга и не следва да се считат обвързващи относно характеристиките й.

Екскурзия по Южното крайбрежие на Мраморно море - Изник (Никея), Бурса, Ялова, Истанбул и Одрин с лицензиран екскурзовод на български език

Екскурзия по Южното крайбрежие на Мраморно море - Изник (Никея), Бурса, Ялова, Истанбул и Одрин с лицензиран екскурзовод на български език

ПАКЕТЪТ ВКЛЮЧВА:
    Транспорт България - Изник - Бурса - Истанбул - България с лицензиран туристически автобус или микробус;
    Гранични, пътни такси и паркинг;
    1 нощувки със закуски в хотел 3* в Изник;
    2 нощувки със закуски в хотел 3* в Бурса;
    Бонус: Панорамно-пешеходна екскурзи на град Изник( античния град Никея);
    Бонус: Панорамна - пешеходна разходка в центалната част на град Ялова;
    Бонус: Посешение на Черната църква в Чифтликкьой в Ялова ( фото пауза пред църквата);
    Посещение  и разглеждане на църква "Св.Св.Константин и Елена";
    Бонус: Посещение на Мол Ераста в Одрин;
    Бонус: На връщане в България бърз антигенен тест за сметка на ТО ( ако е необходим към дата на пътуването );
    Допустим багаж в автобуса - 1 куфар до 30 кг. на човек;
    Придружител от фирмата организатор по време на пътуването;
    Обслужване на място от фирмата партнъор;


ПАКЕТЪТ  НЕ ВКЛЮЧВА:
    Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с Ковид покритие и лимит 5000 € за лица до 84.99 г. – 8 лв., лица 85 и повече години не се застраховат;
    Допълнителните мероприятия, които се осъществяват при минимум 25 туристи;
    Круиз с туристическо корабче по езерото Изник
    Панорамна обиколка на Бурса
    Екскурзия Националния Парк Улуда
    Входни такси, туристически такси и билети за градски транспорт.

    Условия за пътуване в Турция: Важат ЕДИН ОТ ТЕЗИ ДОКУМЕНТИ!
    С решение на турското правителство, от 1 юни 2021 г., при преминаване през сухопътните, морски и летищни граници на Република Турция всички пътуващи, следва да представят:
    -Oтрицателен PCR тест за SARS-Cov-2 не по-стар от 72 часа,
    -или бърз антигенен тест не по-стар от 48 часа,
    -или сертификат за ваксинация срещу COVID-19, ако са изминали не по-малко от 14 дни от завършване на ваксинацията,
    -или официален документ, издаден от компетентна институция, че са преболедували COVID-19 в рамките на последните 6 месеца.
    ДЕЦАТА :
    -от 04.09.21 деца до 12 години влизат в Турция без Изискване за тест и карантина. Публикувана е информацията и в сайта на външно министерство.
    -Повишава се възрастовата граница за децата, спрямо които няма да се прилагат посочените по-горе изисквания. Така, децата на възраст под 12 години са освободени от задължението за представяне на PCR/антигенен тест и сертификат за ваксинация при влизане в страната.
    HES код, можете да попълните на адрес: https://register.health.gov.tr/ индивидуално за всеки турист - възрастни и деца! Попълва се не по-рано от 72 часа на пристигане в Турция.
    Задграничен паспорт с дата на валидност не по-малко от 60 дни от датата на влизане в Турция; - за лицата под 18 г., пътуващи сами, непридружени от родителите си или пътуващи с единия от тях – освен международен паспорт се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина. Паспортът, оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
    Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията.
    Екскурзията се осъществява при минимум 45 човека - за всяка група.
    Срок за уведомление, ако тази бройка не е набрана –7 дни преди отпътуване, когато се обявява и доплащането за транспорта.
    Застраховка "Отмяна на пътуване" с покритие за Ковид-19 струва от 1,5% до 2,7% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация и съгласно условията на ЗК. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява;
 
Програма:
1 ДЕН
Отпътуване от началния пункт , заложен по екскурзионния план. Нощен преход.

2 ДЕН
По време на пътуването ще се насладим на невероятните панорамни гледки, пресичайки моста над Босфора , който плавно ни отвежда от Европа към Азия. Продължаваме към Измитския залив в Мраморно море.
Пристигане в Изник (Никея), разположен на брега на едноименното езеро и по-известен със старото си име Никея. Тук се провежда Първият вселенски събор през 325 г., а след превземането на Константинопол от латинците през 1204 г., градът става столица на Никейската империя. В Изник (Никея).
Включено в пакета: Панорамно-пешеходна екскурзи на град Изник. разглеждане на крепостните стени, църквата „Св. София“ от IV век, Дворецът на Константин Велики и историческия център на Стария град.Туристите ще могат да обядват на брега на красивото езеро, на което е разположена Никея.
Свободно време или екскурзия по желание срещу заплащане.
Екскурзия по желание: Круиз с туристическо корабче по езерото Изник. На фона на залязващото слънце езерото пленява със своята красота. Църквата, в която е проведен Първи църковен събор, днес е на дъното на езерото, много близо до брега. Основите й могат да се видят и заснемат само от въздуха или с плаване с корабчето покрай нея. Цена: 15 евро на човек. Провежда се при наличие на достатъчно вода в езерото. Настаняване в хотела. Нощувка.

3 ДЕН / Закуска.
Освобождаване на хотела.
Отпътуване за Бурса. Бурса е изключително модерен град, който в същото време е съумял да запази автентичните си културни богатства. Тук бихте могли да видите съвременни редом до средновековни сгради, без това да изглежда неуместно. Градът се намира на пътя на коприната, което още от древността предпоставя издигането му в текстилен и търговски център за коприна и копринени изделия - най-вече великолепни и висококачествени шалове, с които всяка жена може да подчертае красотата си. Бурса е четвъртият по големина град в Турция след Истанбул, Анкара и Измир. Пристигане в Бурса около 10:00ч. Свободно време или екскурзия по желание срещу заплащане.
Екскурзия по желание: 10:30 часа - Панорамна обиколка на Бурса – четвъртият по големина град в Турция и първа столица на Османската империя. Разглеждане на забележителностите на града – известната Улу Джами с двадесет блестящи малки купола и забележителен фонтан във вътрешната част, Зелената джамия, градския парк, крепостните стени и панорманата площадка с гробниците на първите османски владетели – Осман и Орхан Бей. Посещение на Коза Хан – „прословутият път на коприната”, който е уникален с безбройните си магазинчета с копринени шалове – истинско произведение на изкуството. Свободно време за чаша ароматен турски чай, разходка или посещение на пазари с типични ориенталски стоки и сувенири. Възможност за обяд в типичен местен ресторант с прочутия специалитет на Бурса – Искендер кебап. Настаняване в хотела. Нощувка.

4 ДЕН / Закуска.
Свободно време или екскурзия по желание срещу заплащане.
Екскурзия по желание: 09:30ч. Екскурзия Националния Парк Улуда – по времето на Османската империя е била известна като планината Кешиш, по късно започва да носи сегашното си име. Най високият връх е с надморска височина 2343 м. Тук се намират и 9 ледникови езера. Днес Улуда е водещ ски център в Турция. Изкачване с лифт до високите части на парка. Ще се насладите на много богатата горска растителност. Лифта е кабинков. Времетраенето е около 20 минути. Свободно време за снимки, раходка, обяд в заведенията около лифта. Връщане в Бурса. Свободно време за почивка и релакс. Нощувка.

5 ДЕН / Закуска.
Отпътуване за Ялова / Истанбул / Одрин. По пътя посещение на град Ялова. Свободно време за разходки и покупки.  Отпътуване към Одрин през Истанбул с попътна спирка пред черната църква за снимки . Преминаване през Мраморно море от новия мост Осман Гази. Пристигане около обяд в Одрин.  Одрин / Едирне – втората османска столица след Бурса и преди Константинопол / Истанбул, града на пехливаните (мазните борби) и плодовите ароматизатори.  Кратко посещение  и разглеждане на църква "Св.Св.Константин и Елена"  Шопинг тур из мол „ Ераста” и посещение на центъра на града, търговската улица и най-голямата джамия в Турция “Селимие” с най-високите минарета /70,9 м. - шедьовър в творчеството на Мимар Синан.  Отпътуване за България. Пристигане в България късно вечерта.

Условия за пътуване:
Забележка: 

    Промяна на цената е възможна при: промяна на транспортни разходи /гориво/, летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 5% на валутния курс в периода м/у датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.
    Програмата се осъществява при минимум 45 записани туристи!
    В екскурзията могат да се включат клиенти от  Русе, Велико Търново, Габрово, Казанлък и Стара Загора. Всеки самостоятелно се придвижва до пунктовете, на които може да се прикачи към групата, пътуваща по маршрут София, Ихтиман, Шел Пазарджик, Пловдив, Шел Хасково, Харманли и Капитан Андреево;
    Необходим минимален брой за осъществяване на пътуването е 15 туристи. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи чрез доплащане към цената на пакета в зависимост от наличните записани туристи както следва:
    При група от 40 до 45 човека се налага доплащане в размер на 25 лева на човек, за да бъде потвърдено пътуването по определения маршрут.
    При група от 35 до 40 човека се налага доплащане в размер на 30 лева на човек, за да бъде потвърдено пътуването по определения маршрут.
    При група от 30 до 35 човека се налага доплащане в размер на 40 лева на човек, за да бъде потвърдено пътуването по определения маршрут.
    При група от 25 до 30 туристи се доплащат 50 лева/ човек;
    Допълнителни изисквания: туристите пътуват с международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на екскурзията;
    При драстично увеличение на цените на горивата в възможна появате на допълнителна горивна такса;
    Записването за екскурзията става след сключване на договор,  представяне на фотокопие на първите страници на международния паспорт.
    № на седалка и предни места в автобуса не се гарантират! Опция предни места от 1 ви до 5 ти ред в автобуса се заплаща допълнително по 30 лева на човек. Не се приемат рекламации и оплаквания във връзка с разпределението на туристите в автобуса.
    Пакетът не може да се използва от граждани с турски паспорти.
    Забележка: Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
    Важно: За Деца до 18г. пътуващи без родителите или само с един от тях трябва да имат оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина. Ако дете под 18 години пътува само с един от родителите си ( или с друг придружител, различен от родител ), той трябва да носи нотариално заверено пълномощно от не пътуващия родител + копие от него (а ако пътува с друг придружител – и от двамата родители) за излизане на детето в чужбина (в случай че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него). Този документ ще послужи пред българските гранични власти. За български граждани не се изисква виза за Турция. Пътува се със задграничен паспорт, валидeн поне 3 месеца от датата на отпътуване.
    Чужденци влезли в Република България със собствен транспорт /лек автомобил/, не могат да напускат границите на страната с друг вид транспорт.
    За чуждестранни граждани от определени страни се изисква издаване на виза или заплащането на такса на самата граница. Подробна информация за визовите формалности можете да получите във Визов отдел на Турско консулство в София на тел. 9355500.
    Екскурзията се осъществява при минимум 45 човека /за всяка група/.Срок за уведомление, ако тази бройка не е набрана – 5 дни преди отпътуване, когато се обявява и доплащането за транспорта.

Офертата е предоставена от " Караджъ Турс Интернешънъл" ООД ,ЕИК: BG131323312 . Срокът за закупуване на оферираната стока/услуга е  до 08.07.2022г.. От намалената цена могат да се възползват единствено потребители, закупили минимум един ваучер.

Възможни дати за тръгване

289.00 лв.
20.07.2022 00:00ч. стара цена: 358.00 лв., спести: 19%
Потегляне от: София, Ихтиман, Пазарджик, Пловдив, Хасково
289.00 лв.
24.08.2022 00:00ч. стара цена: 358.00 лв., спести: 19%
Потегляне от: София, Ихтиман, Пазарджик, Пловдив, Хасково
289.00 лв.
21.09.2022 00:00ч. стара цена: 358.00 лв., спести: 19%
Потегляне от: София, Ихтиман, Пазарджик, Пловдив, Хасково

Адрес и контакт:

Караджъ Турс, офис "Продажби"
София, София 1202, ул. Георги Бенковски 46 Виж на картата
Телефон: 0700 10 403
E-mail: sales@karacitours.bg

За фирмата: „Караджъ Турс Интернешънъл” е oснована през 1998 г. в Истанбул. Още същата година получава лиценз за туроператор и става членка на ТУРСАБ – понастоящем една от най-големите членки на асоциацията. През 2004 г. „Караджъ Турс Интернешънъл” разширява своята офисна мрежа в България и Турция - Байрампаша, до 2010 г. фирмата вече има 25 офиса и над 200 агенции, които предлагат продуктите й. През 2009 г. става членка на IATA, а година по-късно и на БАТА. През 2011 г., въпреки деликатна пазарна ситуация, „Караджъ Турс Интернешънъл” продължи да се разраства в Сърбия, Македония, Румъния, Гърция и други балкански и европейски държави. Това я прави фирмата с най-развита офисна мрежа на Балканите.

От самото създаване на „Караджъ Турс Интернешънъл” до днес, прогресивното й развитие я нарежда сред най-утвърдените имена в туристическия бранш. Смело можем да твърдим, че това се дължи на нашите упоритост, креативност и професионализъм. Ние държим на развитието и обучението на кадрите си, според тенденциите на световните пазари!

Над 50 партньора, над 800 турагента и туроператора ни се довериха и избраха да работят с нас! През изминалата година над 50 000 души ни се довериха и избраха да пътуват с нас! Доверете ни се и Вие!

Задължителна застраховка Отговорност на туроператора, застрахователна полица №00088321/13062110000184/26.02.2021 г. с валидност до 30.04.2022 г. издадена от ЗК "Лев Инс" АД с адрес гр. София, бул. Симеоновско шосе 67А.

Работно време на офиса:
понеделник - петък от 09:00, до 18:00 часа

Коректност на партньора: